Jos et näe tätä uutiskirjettä oikein, klikkaa tästä
Nordic Hotels | Galleria | Huoneet | Sijainti | Ravintola Monaco | Konferenssi | Erikoistarjoukset | Yhteistietot
Nordic Hotel ForumNordic Hotel Forum
Nordic Hotel Forum

Pidän eniten Nordic Hotel Forumin kulttuuriystävällisyydestä, jonka ansiosta tallinnalaiset ovat päässeet osaksi monia maailmanluokan kulttuuritapahtumia! Pohjoismaiden sinfoniaorkesteri arvostaa erityisesti hotellin henkilökunnan luovuutta, vastaanottavaisuutta ja eläytymistä, jotka ilmenevät parhaiten kyvyssä ratkaista odottamattomia tilanteita ja keksiä uusia ideoita. Tähän ei törmää maailmassa ihan joka päivä, ja olen iloinen, että Suuret Ajattelijat pitävät yhtä.
 

Anu Tali, kapellimestari

 

Ravintola Monaco jälleen parhaiden ravintoloiden listalla

Siitä asti, kun listaa Viron parhaista ravintoloista alettiin laatia, on hotellimme ravintola Monaco sijoittunut aina kärkijoukkoon.
Niin kävi myös tänä vuonna, mikä on varmasti tunnustetun keittiömestarimme Oleg Alasin ansiota.
Hänen ansiostaan ravintola Monacon menuun tehtiin rohkeita muutoksia – aivan kuin muotimaailmassa – mausta ja laadusta tinkimättä. Jokaisessa uudessa menussa on uusi ulkoasu, ja ne tarjoavat uusia ideoita ja makuja. Menun antimia nauttiessa tuntuu kuin aiemmat maut olisivat todellakin viime kauden muotia.
Lupaamme, että ravintola Monaco tarjoaa jatkossakin jokaisella uudella kaudella tuoreen ulkoasun ja runsaasti odottamattomia ruokalajeja!
 

Nordic Hotel Forumista Monacoon

Hotellillamme on lämpimät suhteet Monacoon, sillä juuri täällä sijaitsee Monacon ruhtinaskunnan Viron kunniakonsulaatti. Se on myös syy siihen, miksi hänen korkeutensa Monacon ruhtinas Albert II yöpyy juuri meidän hotellissamme Tallinnassa vieraillessaan.
Hänen korkeutensa saapuu Tallinnaan seuraavaksi valtiovierailulle mutta myös siksi, että 2. kesäkuuta hän käynnistää Tallinna–Monte Carlo -sähköautojen maratonajon, jonka suojelija hän on. Kyseessä ei kuitenkaan ole aivan uusi tapahtuma vaan lähes 80 vuoden ikäinen perinne, jota yritetään nyt elvyttää. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Tallinna–Monte Carlo -rallissa tapahtuu jotakin ennennäkemätöntä. Esimerkiksi vuonna 1931 saman rallin aloitti lordi Clifford 5,5-litraisella Gardner-dieselmoottorilla varustetulla Bentleyllään, joka oli Euroopan ensimmäinen dieselmoottorilla käynyt kilpa-auto. Tänä vuonna puolestaan sähköautot kulkevat yli 3 000 kilometrin pituisen matkan 8 maan ja 24 kaupungin läpi. Reitin varrella pysähdytään sekä rentoutumaan että lataamaan autojen akkuja. Ralliin osallistuvat autot ovat kaikki sarjatuotantoa, ja oman jännityksensä kilpailuun tuo se, että kilpailun aikana on noudatettava liikennesääntöjä ja samalla päästävä maaliin ennalta määrätyssä ajassa. Sekä etuajassa että myöhässä saapumisesta saa miinuspisteitä!

Olemme ylpeitä, että hotellimme osallistuu uusien aloitteiden tukemiseen – parkkipaikallamme sähköautojen on mukava kerätä energiaa.

Venäläinen avantgarde esittäytyy Kumussa

Kulttuurivuosi on ilahduttanut taiteen ystäviä monilla hienoilla tapahtumilla. Yksi kulttuurin mekka, jossa on tapahtunut tänä vuonna jo paljon mielenkiintoista, on viisi vuotta sitten avattu Kumu.
Tämä Baltian maiden nykyaikaisin ja suurin taidemuseo esittelee peruskokoelmassaan virolaista taidetta 1700-luvulta nykypäivään. Lisäksi siellä järjestetään kansainvälisiä festivaaleja ja tunnustettujen kansainvälisten taiteilijoiden näyttelyitä, olipa kyseessä sitten kuolematon mestari Miro tai joku muu suuri maailmantaiteen tähti.
Tänä kesänä Kumu ilahduttaa kaikkia 1900-luvun alkupuolen venäläisen avantgarden ystäviä. Kumun suuressa salissa on esillä nimittäin suurten venäläisten avantgardistien tragiikkaa ja tunteita. Näyttely perustuu Venäjän kansallismuseon kokoelmiin ja keskittyy yhden venäläisen avantgarde-taiteen omaperäisimmän mestarin Pavel Filonovin (1883–1941) teoksiin. Hänen töitään täydentävät myös Kasimier Malevitšin, Vassili Kandiskyn, Isaak Brodskin ja muiden mestarien teokset, joita ei tarvitse sen kummemmin esitellä yhdellekään, jolla taidehistoria on vähänkin tuttu. Lähin paikka, jossa näin arvostettujen venäläisten avantgardistien teoksia voi nähdä, on viisumijärjestelmällä suojattu Pietari. Tämä onkin siis varmasti näyttely, jossa jokaisen kulttuurin ystävän pitää käydä.

Olemme iloisia, että olemme saaneet olla avuksi tämän kulttuuritapahtuman järjestämisessä.

Jethro Tullin keulahahmon Ian Andersonin konsertti Tallinnassa

Muistatko vielä legendaarisen Jethro Tullin? Sen vuonna 1967 perustetun bändin, joka kuolemattomissa kappaleissaan sekoitti progressiivista rockia kansanmusiikkiin ja tuli näin tunnetuksi ympäri maailmaa?
Nyt Jethro Tullin luoja esiintyy Tallinnassa. Siitä huolimatta, että hän ei juurikaan esiinny Ison-Britannian ulkopuolella, hän pitää tänä vuonna uuden bändinsä kanssa konsertin 12. lokakuuta Nokia-konserttitalossa. Tämän kiertueen yhteydessä Anderson esiintyy vain Virossa ja Suomessa. Tallinnan konsertissa esitetään Ian Andersonin ja Jethro Tullin kappaleita neljän vuosikymmenen ajalta.
Konsertti tarjoaa varmasti jännitystä kaikille musiikin ystäville, koska kitaran lisäksi Anderson soittaa myös huuliharppua, saksofonia, mandoliinia, kosketinsoittimia ja hänelle eniten mainetta tuonutta instrumenttia – huilua. Andersonin tyyli soittaa huilua yhdellä jalalla seisten onkin yksi rockmusiikin tunnetuimmista symboleista.
 

Olkiteatteri odottaa sinua

Tallinna on idearikas kaupunki! Skypen lisäksi meillä on nyt myös Olkiteatteri.
Tunnustettu taiteilija Ene-Liis Semper alkoi pari vuotta sitten unelmoida nykyaikaisesta kaupunkitaiteen keskuksesta, joka olisi rakennettu oljista ja josta muodostuisi yleinen, Viron ja maailman nykyaikaista kulttuuria esittelevä tila. Unelmassa oli runoutta. Lisäksi kun energiatehokkaat rakennustavat olivat juuri alkaneet kerätä suosiota, ajatus olkisesta teatterista alkoi itää. Nyt Olkiteatteri on valmis ja odottaa sinua historiallisessa Skoonen linnakkeessa. Sitä isännöi teatteri NO99, joka tunnetaan laadukkaista, monipuolisista ja innovatiivisista lavastuksistaan. Jännittävää on, että kun tavallisesti teatterirakennus rakennetaan vuosiksi, niin Olkiteatteri kestää vain viisi kuukautta, jonka aikana sinne astuu teatteri NO99:n lisäksi teatteriseurueita ja taiteilijoita Viron lisäksi koko maailmasta.

Kiirehdi, sillä Olkiteatteri kestää ja tarjoaa yllätyksiä lyhyemmän ajan kuin kulttuurivuosi!

worldhotels tallinn 2011 Euroopa Liit
Viru väljak 3, 10111 Tallinn, Viro
Puh: +372 622 2900 | Skype: forum_reservations|forum@nordichotels.eu
Seuraa meitä Facebook Twitter YouTube